Β΄ ΛΥΚΕΙΟΥ

A5B_B_LYK_PROGRAMS WINTER_Α4 katheta-2017 (ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΩΝ)A5B_B_LYK_PROGRAMS WINTER_Α4 katheta-2017 (ΘΕΤΙΚΩΝ-ΘΕΤ)
A5B_B_LYK_PROGRAMS WINTER_Α4 katheta-2017 (ΘΕΤΙΚΩΝ-ΟΙΚΟΝ)
Β΄ ΛΥΚΕΙΟΥ: Πλήξη ή Ευκαιρία;

Καταρχήν μία συμβουλή: Μην επιλέξετε κατεύθυνση με βάση τους βαθμούς και κυρίως τα γραπτά των τελικών εξετάσεων της Α΄ Λυκείου. Όσο χαμηλή και αν είναι η βαθμολογία σας σε κάποιο μάθημα (π.χ. Άλγεβρα) μη νομίζετε ότι δεν πρέπει ή δεν μπορείτε να ακολουθήσετε Προσανατολισμό ΘΕΤΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ και άρα πρέπει ή μπορείτε να πάτε σε Προσανατολισμό ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ. Είναι λάθος. Η επιλογή της κατεύθυνσης πρέπει να γίνεται λαμβάνοντας υπόψη αρκετά ακόμη κριτήρια.
Όταν τελικά γίνει η επιλογή της κατεύθυνσης τότε ένα άλλο συνηθισμένο λάθος είναι να νομίζει κανείς ότι τα μαθήματα κατεύθυνσης είναι σημαντικά. Όχι. Τα μαθήματα της Β΄ Λυκείου είναι πάρα πολλά και συχνά αλληλεπικαλυπτόμενα. Κάντε λοιπόν τις επιλογές σας:

Αν είστε με Προσανατολισμό ΘΕΤΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ προσπαθήστε πραγματικά πάρα πολύ σε 6 μαθήματα : Μαθηματικά, Φυσική Κατεύθυνσης, Έκθεση, Άλγεβρα, Φυσική και Χημεία Γενικής Παιδείας.

Αν είστε με Προσανατολισμό ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ προσπαθήστε στα Αρχαία Κατεύθυνσης, στα Αρχαία Γενικής Παιδείας και φυσικά στην Έκθεση.

Αυτά τα μαθήματα είναι που θα σας βοηθήσουν πολύ στη Γ΄ Λυκείου. Μην ξεχνάτε ότι κατά τη διάρκεια της Β΄ Λυκείου (Σεπτέμβριος-Μάιος) πρέπει επίσης να έχετε ολοκληρώσει τις ξένες γλώσσες και τα πτυχία τους ώστε να μπορείτε απερίσπαστα να προετοιμαστείτε για τη Γ΄ Λυκείου.

Ανακεφαλαιώνοντας λοιπόν πρέπει:

-Να μην έχετε αφήσει κενά στα βασικά μαθήματα που προαναφέραμε
-Να έχετε μάθει να διαβάζετε αποδοτικά και γρήγορα ενώ επίσης πρέπει να έχετε μάθει να γράφετε καλά σε διαγωνίσματα και εξετάσεις.
-Να έχετε συλλέξει πληροφορίες και να έχετε ενημερωθεί για τις σχολές που υπάρχουν και τα προγράμματα σπουδών τους.
-Και το πιο σημαντικό: να έχετε αναζητήσει τα θέλω σας και τα όνειρά σας ώστε να ξεκινήσετε δυνατά και με αυτοπεποίθηση την επόμενη χρονιά.

Στο Άρτιον ξεκινάμε στη Β΄ Λυκείου τη διετή προετοιμασία για τη Γ΄ Λυκείου, συμπληρώνοντας πιθανά κενά, χωρίς πίεση χρόνου, αυξάνοντας τα ποσοστά  επιτυχίας σας!